Oheistilat Kaupin pesäpallostadionille

 

Yli vuosikymmenten ajan Rakennusliike J. Malm Oy on rakentanut tai korjannut lukuisia liikuntakohteita uimahalleista jäähalleihin ja liikuntasaleista urheilukenttien huoltorakennuksiin.

Nyt katse kääntyy Tampereen Kaupin pesäpallo- ja hiihtostadionille. J. Malm on luomassa paikkaa, joka ei palvele pelkästään urheilua vaan myös pesäpalloyhteisöä laajemmin.

Vastaavana työnjohtajana kohteessa toimii Tapio Paajoki ja työnjohtajana Mikko Partanen.

– Rakennamme oheistilat Kaupin pesäpallo- ja hiihtostadionin katetun katsomorakennuksen yhteyteen, kolmeen kerrokseen. Katsomon alle rakennetaan yleisön wc-tilat sekä puku- ja pesuhuoneet, monitoimi- ja harjoittelutila sekä varusteiden huolto- ja varastotiloja. Katsomon ylimpään osaan tulee selostamon, tulospalvelun ja lehdistön tilat sekä kokoustiloja. Yleisön tilat toteutetaan esteettömiksi.

Rakennushanke ei ole ollut helppo.

– Kyseessä on erikoisrakentamisen hanke, jossa olemassa olevaan tehdään lisää lämmintä tilaa. Rakentaminen on haastavaa, sisältäen paljon töitä esimerkiksi ahtaissa paikoissa ja erikoisnostokalustoilla. Työvaiheiden organisointi ja ennakointi ovat päärooleissa, tarkentaa Paajoki.

 

Millaista hankkeen johtaminen on?

 

Henkilöstön vahvuus työmaalla on keskimäärin 20-25 työntekijää. Parhaimmillaan työmaalla on työskennellyt yli 35-40 henkilöä. Rakennustyömaa ei ole pinta-alaltaan suuri, joten mitä enemmän on väkeä, sitä enemmän on myös liikkuvia osia. Sisätiloihin siirtyminen vähentää resurssitarvetta eli siltä osin tilanne vähän helpottuu lähitulevaisuudessa, Paajoki kertoo.

Vastaavan työnjohtajan työtehtävä on johtaa työmaata ja henkilöstöä. Kysyttäessä, millaista tämän hankkeen johtaminen on, vastaus tulee viipymättä:

– Todella mukavaa! Tykkään hankkeista, joissa on monimuotoisuutta ja haastetta. Olen nauttinut tämän hankkeen erikoisuuksista ja ratkaisukeskeisyyttä vaativista tilanteista.

Eli voidaan todeta, että oikea henkilö on oikeassa roolissa?

– Näin on, vastaa Tapio hymyillen.

 

Työmaa keskellä liikuntakeskittymää

 

Työmaa sijaitsee keskellä vilkasta liikuntakeskittymää ja herää kysymys, onko tämä aiheuttanut erityistoimenpiteitä tai yllätyksiä hankkeessa?

 

– Alussa sekä me rakentajat että Kaupin alueen liikkujat olimme ihmeissämme. Ihmiset livahtivat työmaa-alueelle etsiessään tuttuja lenkkipolkuja, vaikka aitoja olikin asetettu. Melko pian liikkujat kuitenkin tottuivat uusiin järjestelyihin ja kylttejä lisäämällä oppivat kulkemaan eri paikoista. Työmaan välittömässä läheisyydessä on järjestetty myös hiihtokisoja, mutta kaikki toiminnot ovat sujuneet hyvin eikä haasteita ole ollut.

 

Rakennuttajana Tampereen Tilapalvelut

 

Rakennuttajana hankkeessa toimiva Tampereen Tilapalvelut saa vastaavalta työnjohtajalta paljon kiitosta.

– Tilapalvelujen kanssa yhteistyö on sujunut kiitettävästi. Rakennuttaja on ymmärtäväinen, luottanut ja antanut tilaa tehdä. Yhteistyö on sujunut joustavasti, vaikka välillä haasteita onkin ilmennyt.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä tuttu Kummeli-kysymys: Koska pelataan pesäpalloa?

– Kesän ensimmäinen pesäpallo peli on suunniteltu pelattavaksi perjantaina 14.6.2024.

 

FAKTAT:

Sijainti: Kuntokatu 5.

Aikataulu: Rakennustyöt on aloitettu lokakuussa 2023 ja tilat on tarkoitus saada valmiiksi kesäkuussa 2024.

Urakkasumma:  noin  3,5 M€

Rakennuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy

Pääurakoitsija: Rakennusliike J. Malm Oy

Pääsuunnittelija: Arkkitehdit Kontukoski Oy

 

LUE LISÄÄ:

Kaupin pesäpallostadionin oheistilat