ASUNTORAKENTAMINEN

Rakennamme koteja jokaiseen elämäntilanteeseen. Räätälöidyt ja laadukkaat asuntoratkaisut varmistavat, että koti tuntuu kodilta. Tutustu tarjolla oleviin kohteisiimme ja varaa uusi koti itsellesi nyt.

 

Asukastarina I

Toimiva kaksio löytyi Kangasalta –

”Tuntui heti omalta”

 

Neljän vuoden aktiivinen uuden kodin etsiminen loppui, kun Kristiina Kumpulainen astui sisään nykyiseen kotiinsa Kaarinankulma 3:ssa.

Uudiskohdetta etsinyt Kumpulainen oli kiinnostunut myös Kaarinankulma 2:n asunnoista, mutta ne myytiin niin nopeasti, ettei hän ehtinyt kauppaan mukaan. Asunnoista jäi positiivinen mielikuva, joten hän jäi odottamaan Kaarinankulma 3:n asuntojen myyntiä.

– Kävin katsomassa ensimmäisen kerroksen 35 neliöistä kaksiota jo rakennusvaiheessa. Asunto tuntui heti omalta, tyytyväinen asukas muistelee.

Muutto noin 20 neliötä suuremmasta asunnosta jännitti aluksi. Pian Kumpulainen kuitenkin huomasi, että kaikki tavarat mahtuvat uuteen kotiin erinomaisesti.

– Pohjaratkaisu on toiminut minulle erittäin hyvin. Täällä on niin paljon säilytystilaa, että kaikille tavaroilleni on oma paikka. Keittiö on todella toimiva ja siellä on kiva laittaa ruokaa. Asunto on suunniteltu hyvin. Rakastan myös koko asunnon mittaista lasitettua parveketta, Kumpulainen kehuu.

 

Hyvä asiakaspalvelu erotti muista firmoista

 

Uudiskohteen ostaminen oli Kumpulaisen valinta, koska hän halusi välttää kodin ja taloyhtiön mahdolliset remontit. Lisäksi se, että asuntoon pääsi käsiksi suhteellisen pienellä pääomalla, vaikutti Kumpulaisen päätökseen.

Kumpulaisen mielestä hyvä yhteys rakennusfirman ja ostajan välillä on asuntokaupoilla tärkeä. J. Malmin asiakaspalveluun hän on erittäin tyytyväinen.

– J. Malmilla palvelu on ollut nopeaa, ystävällistä ja asiakaslähtöistä. Pääsin katsomaan asuntoa joustavasti jo rakennusaikana ja muuton jälkeen kotiini tehtiin vielä pieniä muutostöitä. Sain muun muassa verhokiskon parvekkeelle ja lisäksi apua taulujen laittoon, Kumpulainen kertoo.

 

Rakentamisen laatu vakuutti asunnonomistajan

 

Rakennusvaiheessa tuleville asukkaille tiedotettiin eri vaiheista hyvin ja talo valmistui ajallaan. Rakentamisen laatu on vakuuttanut nyt viisi kuukautta Kaarinankulma 3:ssa asuneen Kumpulaisen.

– Olen asunut uudiskohteessa aiemminkin, joten minulla on vertailukohta. Olen oikein tyytyväinen rakentamisen laatuun. Äänieristys on hyvä ja materiaalit laadukkaita. Talon yhteiset tilat ovat myös toimivat.

Asunnon sijainnilla oli Kumpulaiselle iso merkitys. Hän halusi hyvien kulkuyhteyksien päähän lähelle luontoa.

– Tästä pääsee omalla autolla helposti Lahdentielle ja julkisetkin kulkevat useamman kerran tunnissa. Keskustan kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä, mutta myös upeat ulkoilumaastot ovat ihan vieressä. Kangasalan kirkkoharjulle on kotioveltani noin 400 metriä.

 

”Minut otettiin ostajana hyvin huomioon”

 

J. Malm ei ollut Kumpulaiselle ennestään tuttu. Liikuntakeskus Malm Areenan hän kyllä tiesi, mutta ei ollut yhdistänyt sitä rakennusliikkeeseen. Nyt J. Malmin asiakkaana, hän suosittelee yritystä mielellään muillekin.

– Kaupanteko J. Malmin kanssa oli vaivatonta. Tuntui, että minut otettiin asunnonostajana aidosti huomioon. Rakentamisen laadussa ei ole moitittavaa. Olen viihtynyt uudessa kodissani todella hyvin, Kumpulainen kertoo.

 

 

 

 

 Asukastarina II

Kompakti kaksio palveluiden äärellä – ”Ostopäätös syntyi nopeasti”

 

Kauppa postipalveluineen kivenheiton päässä, nopeat yhteydet Lahdentielle ja rauhallinen sijainti omakotitalovaltaisen alueen kupeessa. Siinäpä tärkeimmät tekijät, jotka vakuuttivat Juha Leinosen, kun hän etsi itselleen uutta sijoitusasuntoa.

– Halusin uudiskohteen, sillä niihin pääsee käsiksi pienellä pääomalla ja minulla sattui olemaan sen verran sukan varressa. Katselin muitakin vaihtoehtoja, mutta Kaarinankulma 2 vaikutti sijainniltaan parhaimmalta, Leinonen kertoo.

Leinosen aikomus oli etsiä asuntoon vuokralainen heti kun yhtiö valmistuu, mutta heinäkuun 2020 lopussa hän muuttikin uudenkarheaan asuntoon itse. Muuttuneista suunnitelmista huolimatta Leinonen on viihtynyt kompaktissa toisen kerroksen kaksiossaan.

– Neliöt on tehokkaasti toteutettu, ja täällä mahtuu hyvin yksi ihminen asumaan. Parasta kuitenkin on ilmastointi, ehdottomasti. Tasainen lämpötila vuodenajasta toiseen ja myös kesäisin on oikein kiva.

Ei yllätyksiä matkan varrella

Kun Kaarinankulma 2:n asunnot tulivat myyntiin, Leinonen toimi ripeästi. Asunnot myytiin vauhdilla, mutta Leinonen onnistui kuin onnistuikin nappaamaan omansa. Kun ostopäätös oli tehty, rakennusaika meni mukavasti ja J. Malmin yhteyshenkilö piti ostajat hyvin ajan tasalla siitä, mitä raksalla kulloinkin on menossa ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Kun muuttopäivä lopulta koitti, oli asunto sellainen kuin Leinonen oli odottanut.

– Olen tyytyväinen rakentamisen laatuun ja valitsemiini pintamateriaaleihin. Minulla on sijoitusasunto myös toisaalla, ja Kaarinankulmassa on jopa parempi äänieristys kuin siellä. Liekö se johtuu seinämateriaaleista vai mistä, mutta se on hyvä asia.

Koska pikkukaksioon ei mahdu omaa saunaa, nauttii Leinonen löylyistä Kaarinankulman yhteisessä saunassa.

– Yhteisten tilojen tai oman asuntoni suhteen ei ole mitään valittamista. En ole ennen asunut uudiskohteessa ja voin sanoa, että en ole katunut tätä ostopäätöstä.

”Harkitsen J. Malmia myös vastaisuudessa”

Ennen uutta kotiaan Leinonen ei tuntenut J. Malmia sen tarkemmin. Yrityksen nimi oli tuttu, mutta sillä ei ollut vaikutusta ostopäätökseen. Jatkossa asia voi kuitenkin olla toisin.

– Kaikki meni hyvin, joten vastaisuudessa voisin kyllä harkita saman rakennuttajan kohteita. Esimerkiksi tulevaisuudessa Lamminrahka uutena asuinalueena kiinnostaa, hän summaa.