Hervannan kirkon ja vapaa-aikakeskuksen perusparannushanke käynnistyi kesäkuussa

Hervannan kaupunginosa Tampereella tunnetaan monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan, modernista arkkitehtuuristaan ja aktiivisesta yhteisöelämästään. Keskeisiä paikkoja tässä dynaamisessa kaupunginosassa ovat Hervannan kirkko ja vapaa-aikakeskus, jotka molemmat palvelevat alueen asukkaita tarjoamalla hengellistä, kulttuurista ja sosiaalista toimintaa.

Meillä on nyt ilo ilmoittaa, että kesäkuun alussa aloitimme Hervannan kirkon ja vapaa-aikakeskuksen perusparannushankkeen.

Peruskorjauksessa uusitaan vanhentuneet ja huonokuntoiset rakenteet sekä talotekniikka putkitöistä sähköjärjestelmään. Lisäksi tilojen toiminnallisuutta parannetaan.

Rakennus on rakennettu Lindforsinkatu 5-7:n vuonna 1979 ja se on arkkitehtipari Raili ja Reima Pietilän suunnittelema rakennustaiteellisesti arvokas ja kaupunkikuvan kannalta merkittävä kokonaisuus. Yhtenä vaativimpana työkokonaisuutena on uusia kohteen arkkitehtonisesti näyttävät julkisivut.

” Julkisivujen korjaustyössä erityistä huomiota kiinnitetään työn ennakkosuunnitteluun, käytettävien tiilien valintaan ja mallikatselmointiin. Näin luomme edellytykset onnistuneelle lopputulokselle.” Näin toteaa kohteen julkisivutöistä vastaava työnjohtaja Mika Rajahalme, joka oli toteuttamassa myös J. Malmin vuonna 2017 saneeraamaa Hervannan terveysasemaa.

 

Uudet tilat tarjoavat puitteet monenlaiselle toiminnalle tulevaisuudessa

Sekä Hervannan kirkko että vapaa-aikakeskus ovat tärkeitä kohtaamispaikkoja tarjoten puitteet monenlaiselle toiminnalle, joka rikastuttaa asukkaiden elämää ja vahvistaa yhteisöllisyyden tunnetta.

Perusparannuksen myötä Hervannan kehitys jatkuu ja molemmat toimijat ovat valmiita vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Hankkeen jälkeen rakennuksessa jatkavat omissa tiloissaan Tampereen liikuntapalvelut sekä seurakuntayhtymä.

Tilat on määrä ottaa käyttöön keväällä 2026. Vapaa-aikakeskuksen kustannusarvio on 12,6 miljoonaa euroa ja seurakuntakeskuksen 5,7 miljoonaa euroa.

Olemme innoissamme, että pääsemme jälleen toteuttamaan Hervantaan yhden vaativan korjausrakentamisen kohteen. Aiemmin olemme toteuttaneet Hervannan terveysaseman julkisivusaneerauksen sekä kallioluolastoissa sijaitsevien uimahallin ja jäähallin saneeraukset.  Näissä hankkeissa yhteistyö Tampereen tilapalveluiden kanssa on ollut erinomaista ja siksi odotamme tässäkin hankkeessa yhteistyön olevan vahvalla tasolla ” toteaa Malmin toimitusjohtaja Mikko Suopanki.

 

 

LISÄTIEDOT:

Toimitusjohtaja Mikko Suopanki, Rakennusliike J. Malm Oy

puh. 050 414 6066, mikko.suopanki(at)jmalm.fi

 

Tilaajan edustaja: Satu Lahdensivu

Puh. 040 6373889, satu.lahdensivu(at)tilapa.fi

 

Malm on Pirkanmaalla toimiva kangasalalainen rakennusliike. Vuonna 1978 perustetun perheyrityksen erityisosaamista ovat saneeraus- ja uudisrakentaminen. Meille rakentaminen ei ole vain puuta ja betonia, se on yhdessä tekemistä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. www.jmalm.fi