Taysin suu- ja leukasairauksien poliklinikan rakennushankkeen kokonaisurakoitsija Rakennusliike J. Malm, on luovuttanut tilat takaisin tilaajalle eli EQ Yhteiskuntakiinteistöille 14.2. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin henkilökunta ottaa uuden poliklinikan käyttöön vaiheittain. Uusien tilojen on tarkoitus olla kokonaisuudessaan käytössä maaliskuun loppuun mennessä.

Poliklinikka siirtyi tekonivelsairaala Coxan rakennuksesta Finn-Medi 1 -rakennuksen neljänteen kerrokseen. Samassa rakennuksessa sijaitsee muun muassa reumakeskus ja Finn-Medi Ravintola.

– Sairaalan alueella on tapahtunut paljon muutoksia. Jos siis asioi suu- ja leukasairauksien poliklinikalla, kannattaa varata riittävästi aikaa ja tutkia vähän etukäteen, mihin on tulossa. Mekin olemme antaneet paljon reittiohjeita ohikulkijoille urakan aikana, vinkkaa vastaava työnjohtaja Mika Rajahalme J. Malmilta.

Nykyisen poliklinikan paikalla oli aiemmin toimistotiloja. Urakassa tilat purettiin ulkoseiniä lukuun ottamatta täysin. 1200 neliömetrin tilaan rakennettiin nykyaikaisella tekniikalla varustettuja hammashoitotiloja, toimenpidesaleja, röntgensaleja sekä toimistoja ja taukotiloja. Lisäksi rakennuksen 0-kerrokseen rakennettiin pukuhuoneita sekä suihku- ja wc-tiloja.

   

Työmaalla piti huomioida sairaalan toiminta

Hyvin onnistunut hanke kesti puoli vuotta eli aikataulu oli tiukka. Työmaan ympärillä sairaalarakennuksen muu toiminta jatkui normaalisti.

– Kaikenlaisia tilanteita on tullut eteen. Haasteita aiheutti etenkin kaksi kerrosta alempana sijaitsevan unilaboratorion toiminnan huomioiminen. Työmaalla saattoi tulla päivän aikana jopa neljä katkosta, koska meteliä piti välttää. Tavarahissikin oli huollossa kuukauden, mikä taas aiheutti haasteita välineiden liikuttamiseen. Hyvän yhteistyön ansiosta saimme kuitenkin muutokset hallittua ja hanke hienosti maaliin, Rajahalme kertoo.

Urakassa asennettiin myös paljon vaativia teknisiä rakenteita.

– Esimerkiksi hammashoitotuolien imulaitteiston tekniikan läpivienti tehtiin alemman kerroksen kautta. Työ tehtiin lohkoittain, koska kerros oli samaan aikaan normaalisti käytössä, Rajahalme sanoo.

J. Malm jatkaa vielä käyttäjän apukäsinä varustuksen ja kalustuksen asentamisessa maaliskuun loppuun asti. Lopputuloksena syntyy toimivat ja modernit tilat hammas-, suu- ja leukasairauksien hoitoon.

Lisätietoja

toimitusjohtaja Mikko Suopanki, J. Malm Oy

puh. 050 414 6066, mikko.suopanki@jmalm.fi

vastaava työnjohtaja Mika Rahahalme, J. Malm Oy

puh. 050 436 5900, mika.rajahalme@jmalm.fi

 

J. Malm on Pirkanmaalla toimiva kangasalalainen rakennusliike. Vuonna 1978 perustetun perheyrityksen erityisosaamista ovat saneeraus- ja uudisrakentaminen. Meille rakentaminen ei ole vain puuta ja betonia, se on yhdessä tekemistä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. www.jmalm.fi